Responsive image no-gutters

OM 1852 SWIMRUN


Info

Den mytomspunna tävlingen är tillbaka. Efter förra årets succe gör vi tävlingen större, bättre och mer spännande för både deltagare och publik. 1852 swimrun är ny sorts swimruntävling i singelklass där allt sätts på sin spets. Vilken swimrunner är mest uthållig, snabbast och smartast? På Torkö i Ronneby/Listerby skärgård ska det avgöras. Vem är swimrunkungen/drottningen i södra sverige?
 

Platsen

Tävlingen utspelar sig på Torkö som är en ö i Blekinge skärgård utanför Listerby, Ronneby kommun. På ön finns bland annat övergivna stenbrott där man numera kan ägna sig åt dykning. Under medeltiden fanns här ett franciskanerkloster, Sankta klara kapell, och av detta finns några murrester kvar. Det finns ett flertal olika myter om Torkö och den som är mest omtalad är att det ska finnas en underjordisk gång från kapellet till ön Helgeö där det enligt myten ska finnas en helig källa som aldrig fryser.
 

Banan

Swimrunbanan har starten strax efter Torköbron och löpningen börjar med 611 m löpning längs Torkös västra sida som är en teknisk trailstig med mycket sten och rötter. Härefter hoppar man i ”hålan” dvs Torkös gamla stenbrott och simmar 110 m innan man kliver upp och springer 400 m på en lätt teknisk stig till nästa simning som också är i ”hålan”. Här simmar man 150 m innan man stiger upp och avslutar varvet med 581 m löpning längs en lättlöpt grusväg.
 

Tävlingsregler

Tävlingsklass

Tävlingen körs i singelklass och alla startar samtidigt längs en 1852 m lång rundbana. Här gäller det att komma in till varvning/mål innan 18 min 52 sek för då startar nästa varv. Gör man inte det så åker man ur tävlingen. Med början på det 4:e varvet så åker även den sista personen ut som kommer in till varvning så länge alla andra klarat tiden 18 min 52 sek. Enkelt förklarat innebär det att om det kommer in någon/några personer efter 18 min 52 sek passeringen så är det endast denna/dessa som åker ut. På detta vis fortsätter varje varv tills det återstår 12 personer. Då ändras reglerna lite igen. Den sista personen åker fortfarande ut men med tillägget att det försvinner 1 minut/varv. Tävlingen pågår till det endast återstår en person. Skulle ingen klara tiden på sista varvet är det den personen som kommer först i mål som vinner och denna person är då vinnaren av 1852 swimrun-last man standing.
 

Motionsklass

Motionsklassen ska avverka samma bansträckning som tävlingsklass men de avverkar den på 18 min 52 sek gånger 50 % dvs 28 min 12 sek. I motionklass åker man endast ut genom tidseliminering dvs om man inte klarar tiden 28 min 12 sek/varv. Självklart får man hoppa av när man vill. Motionsklass är främst en tävlingsform för de som vill testa på detta konceptet eftersom tiden är väl tilltagen. Motionsklass pågår ända till tävlingsklass avslutas eller tills det endast är en person kvar. Om det fortfarande är deltagare kvar i motionsklass när tävlingsklass kör sitt sista varv vinner den person som kommer först i mål.
 

Utrustning

Obligatorisk utrustning är hel våtdräkt (ej tvådelad), visselpipa, första förband, nummerväst och simmössa. Nummerväst och simmössa tillhandahåller 1852 swimrun. Det är tillåtet med simglasögon, paddlar, fenor, snorkel och dolme (eller annan flytutrustning som inte är större än 50x50x50 cm). Självklart måste du bära med dig utrustning på varje varv men får ta bort, byta, lägga till tillåten utrustning vid varje ingång i start/målområdet.
 

Kommande tävlingar


 

Anmälan

race.se

Resultat


 

Bilder


 

Kontakt

Mail och telefon

Facebook - Events